Et liv genoplevet i erindringen Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Et liv genoplevet i erindringen af Johanne Luise Heiberg

Bogreolen.dk


Et liv genoplevet i erindringen


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Et liv genoplevet i erindringen er et af de berømteste memoireværker i dansk litteratur. Det er på samme tid beretningen om et stort menneskes eventyrlige livsudvikling og et vægtigt kulturhistorisk dokument. Erindringerne udkom oprindeligt i fire bind, og dette er indhold fra bind 4.
Fru Heiberg var klar over, at hendes erindringsværk ville vække opsigt. For ikke selv at skulle deltage i polemikken omkring udgivelsen, ønskede hun det derfor først udsendt efter sin død. Hun havde en meget personlig opfattelse af såvel tidens kunstnere og kulturpersonligheder som af tidens debatspørgsmål – og hun var ikke bange for at sætte den på tryk. Personlige rådgivere fik hende til at udelade en del særligt kontroversielle passager, og dog vakte værket stærk furore ved dets udgivelse i 1891.
Dette hidtil utrykte stof fremkom derfor fГёrst i 1944, hvor det, med tilhГёrende noter, blev samlet i et separat bind.
Niels Birger Wamberg har i denne udgave fra begyndelsen af 1970’erne indarbejdet de hidtil udeladte passager i den rette sammenhГ¦ng, sГҐ vГ¦rket her for fГёrste gang fremstГҐr som den helhed, det oprindelig var tГ¦nkt.