Frygten fra 1848. Bonde- og husmandsuroen på Sjælland i foråret 1848 Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Frygten fra 1848. Bonde- og husmandsuroen på Sjælland i foråret 1848 af Claus Bjørn

Claus Bjørn


Frygten fra 1848. Bonde- og husmandsuroen på Sjælland i foråret 1848


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

I 1848 udbrød der revolutioner i store dele af Europa, og de inspirerede også til uro i Danmark. “Frygten for 1848″ fortæller om bonde- og husmandsuroen på Sjælland foråret samme år og relaterer den til den nationale og demokratiske vækkelse samme år.”Frygten for 1848” bygger på kildemateriale fra både godsarkiver, privatarkiver og politiembeders arkiver. På den måde belyses urolighederne både nedefra hos dem, der stod bag, og oppefra hos politikerne, der debatterede, hvordan den nye situation skulle håndteres.
Claus Bjørn (f. 1944) er uddannet mag.art. i historie og blev i 1971 ansat ved Historisk Institut ved Københavns Universitet som lektor i landbohistorie. Han har udgivet et væld af bøger om dansk landbohistorie, landboreformerne og landbrugets andelsbevægelse. Claus Bjørn har desuden været redaktør på tidsskriftet “Fortid og Nutid” og næstformand i Landbohistorisk Selskab.