Tiderne skifter Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Tiderne skifter af Frederik Paludan-Müller

Bogreolen.dk


Tiderne skifter


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Frederik Paludan-Müllers komedie “Tiderne skifter” er et festspil, der fortæller om en gammel greve-geheimeråd på Frederik V‘s tid. Den gamle greve stiller sig på bagbenene, da hans børn erklærer, at de vil giftes med henholdsvis en skuespillerinde og en læge, der er lidt for glad for Jean-Jacques Rousseau, og som ikke engang gider pudre sit hår. Ender det mon med, at selveste Kongen må gribe ind i sagen?Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Frederik Paludan-Müller (1809-76) slog med ét slag benene væk under publikum, da han i 1833 udgav den romantistiske versfortælling Dandserinden,I dag er han særligt kendt for romanen “Adam Homo”. Paludan-Müller havde stor succes som forfatter og digter og blev bl.a. sammenlignet med Lord Byron. Under hele hans værk runger døds- og vanvidstematikken som klangbund.