Dreng i kåbe Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Dreng i kåbe af Michael Valeur

Michael Valeur


Dreng i kåbe


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

I Brøndby Strand bliver folk inde i husene. Det er der de lever deres liv. Mellem blokkene er der tomt. Selv bevæger jeg mig kun ud for at købe hash hos Anders som jeg kender fra dengang Anders boede på ungdomspension. Det er længe siden vi så hinanden sidst, og Anders er fyldt 17 nu. Selvom det er tidligt på formiddagen ryger vi os skæve, snakker og lytter til musik, mens vi stirrer ud på blokkene. Men så foreslår Anders at vi tager ud, sådan en helt almindelig formiddag, og penge er ikke noget problem.
”Dyrk ikke natten” er en samling noveller med en gennemgående jeg-figur. Hver novelle er et nedslag i de små eller store øjeblikke der forandrer alt. Bogens første halvdel koncentrerer sig om barnets måde at se verden på og kampen for at forstå hvad de voksnes verden egentlig går ud på- de voldsomme ægteskaber, hvad der sker om natten når alle sover og begreber som sex og død. Anden halvdel domineres af ungdomsnoveller der kredser om ”dem der snubler undervejs”- trækkerdrenge, narkomaner, de psykisk syge. Både i barndoms og ungdoms novellerne spiller selvmordet en væsentlig rolle, men trods det mørke emnevalg er novellerne holdt i et varmt, tæt sanset og poetisk sprog. Samlet giver ”Dyrk ikke natten” et godt og detaljeret signalement af den tid hvor arbejderklassen byggede huse og flyttede til forstaden uden helt at få identiteten med.