Den ondeste dag Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Den ondeste dag af Hjørdis Varmer

Hjørdis Varmer


Den ondeste dag


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Paul og Martin er tvillinger. De vokser op i en kærlig, tysk familie, og livet tegner lyst de første år af deres liv. Men en dag ændrer det sig brat. Hitler kommer til magten og Nazi-regimet begynder deres jødeforfølgelser. Pludselig er Paul og Martin ikke tyske drenge længere – de er jødiske drenge. Familien bliver indfanget af regimet, og sendt afsted til en koncentrationslejr. Det lykkes Paul at flygte … men hvordan skal en 13-årige dreng klare sig selv? Bliver han fanget af nazisterne? Og vil han nogensinde få sin tvillingebror og sine forældre at se igen? ‘Den ondeste dag’ er en spændende og barsk roman om nogle af de mørkeste år i Europas nyere historie. Romanen kan læses af læsestærke og historieinteresserede børn fra 11 år.Hjørdis Varmer (f. 1936) er en dansk forfatter og foredragsholder, som debuterede i 1971 med børnebogen “Per og Torben pjækker den”. Hun har skrevet over 100 romaner, novellesamlinger og biografier med særligt fokus på historiske børnebøger. Hjørdis Varmer vandt Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris i 1987, Martin Andersen Nexø Legatet i 1997 og Lise Louise Laura Volst Pris i 2000.