Mandarinens søn og andre fortællinger Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Mandarinens søn og andre fortællinger af P. Falk Rønne

P. Falk Rønne


Mandarinens søn og andre fortællinger


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Den store nordiske krig raser mellem Danmark og Sverige, mellem den danske konge Frederik den 4. og svenskerne konge Karl den 12., da krodrengen Jøns en stormende efterårsaften kommer på sporet af kroens luskede vært … I København raser en frygtelig ildebrand, og så er Ane Marie ude at lege i sin gård, da hun må spærre øjnene op en ekstra gang: Foran sig ser hun en dreng, der ikke ligner nogen, hun før har set!Tag med dine børn på tur i røg og damp i 1700- og 1800-tallets Danmarkshistorie, når I læser “Mandarinens søn og andre fortællinger! Det bliver ikke kedeligt, når I sammen dykker ned i de små eventyr om at møde mennesker fra andre lande, Københavns ildebrand i 1728 og om krig – om at hjælpe sine venner, om at være snu og at være et barn med hovedet godt skruet på!Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Bag størstedelen af serien “Fortæller fra …” stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940‘erne og 50‘erne.