Til venstre hånd. Fortællinger Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Til venstre hånd. Fortællinger af Guy de Maupassant

Guy de Maupassant


Til venstre hånd. Fortællinger


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

IndholdAlluma Under en rejse i Algieriet (se I solen) træffer fortælleren hr. Auballe, en fransk bosætter. Denne fortæller ham om sin mærkelige affære med Alluma, en kvinde fra den sydlige del af landet.En arv Da Hautot den ældre, en rig bonde, bliver offer for en jagtulykke, betror han sin søn sit hemmelige dobbeltliv, og beder ham sørge for sin elskerinde.Boitelle Boitelle er en fattig mand med mange børn, og han påtager sig gerne de mest beskidte arbejder for at tjene til livets ophold for sig og sine. Sådan har det ikke altid været: Da han var 20, fandt han sit livs kærlighed, en negerinde, som hans forældre ikke ville acceptere. Og det blev bestemmende for hele hans liv.Oppasseren Oberst de Limousins unge kone er død ved en drukneulykke. Da han kommer hjem fra begravelsen, finder han et brev fra hende på sit bord.Kaninen Da landsbyens maire bliver frastjålet en kanin, falder hans mistanke straks på en suspekt daglejer, han netop har smidt på porten. Pågribelsen af tyven får dog videre konsekvenser end som så.En aften Ved ankomsten til byen Bougie i Algieriet møder fortælleren en gammel bekendt, Trémoulin, som tager ham med ud på natfiskeri ved fakkellys. Vennen er en dygtig fisker, men det synes, som om han er besat af et raseri, som han lader gå ud over fiskene. Senere på aftenen fortæller han hvorfor.Knappenålene Nogle knappenåle, som er stukket ind i tapetet, giver en mand svare problemer med sine to elskerinder.Fader og søn Den gamle ungkarl baron de Mordiane føler sig ensom, og beslutter at opsøge en uægte søn, han i sin ungdom satte i pleje et sted i Sydfrankrig. Mødet forløber noget anderledes, end han havde forestillet sig.Stævnemødet Fru Hoggan er gift med børsmægler, der er hjemmefra det meste af tiden, og har indladt sig med en elsker, som hun efter to år finder kedelig og ensformig. Da hun en dag er på vej hen til elskeren, sætter hun sig i stedet ind i en park og tænker over tingene, indtil …Landlov Efter fire år på søen får Célestin Duclos landlov, og sammen med kammeraterne finder han ind på et lille sted med vin og kvinder til fals, og vælger sig en pige for natten. Pludselig begynder hun at spørge ham, om han kender en vis Célestin Duclos fra skibet Notre-Dame-des-Vents –Den døde Fortællerens elskerinde er død, og nogen tid efter begravelsen besøger han hendes grav. Han får den indskydelse at blive på kirkegården efter nattens frembrud, og får derved at se, hvad de døde foretager sig om natten.