I skyggen Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

I skyggen af Johan Skjoldborg

Johan Skjoldborg


I skyggen


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Johan Skjoldborg, husmændenes forfatter, fik sin debut med novellesamlingen I skyggen i 1893. Han siger selv, at han henter sine emner fra livets skyggeside, altså fra de laveste sociale lag, hvor han har sine egne rødder. Det er disse mennesker han kender, og de har hans sympati.
I novellerne møder vi en række hovedpersoner, som alle har en drøm. De har en sag at kæmpe for, men hvor er det svært at nå frem til målet. Hvor er det svært at gøre drømmen til et eventyr! Kan den grimme tudse virkelig blive en smuk prins?
Hovedpersonerne mangler uddannelse og viden, og de mangler kapital. Det sidste skyldes ikke mindst, at der hele tiden bliver flere munde at mætte, da der almindeligvis kommer dumpende endnu et barn hvert eneste år. Men sådan er livet jo!
Johan Skjoldborg fik stor succes med sin lille bog. Husmændene havde fået deres egen forfatter.