Kurs Vestindien Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Kurs Vestindien af Jan Hein

Jan Hein


Kurs Vestindien


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Vennerne Ingmar, Bo og Peter er sammen ombord på skonnerten Aurora, der har kurs mod Australien. Inden må de dog stoppe og proviantere i Norge, hvor drengen Jon kommer ombord. Han finder hurtigt sammen med de tre drenge og med det nye kammeratskab lader sejladsen til at blive et eventyr. Men et mytteri er under opsejling, og under en festlighed hos en guvernør på en af de dansk-vestindiske øer står der pludselig flammer fra et skib – Aurora brænder!Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.Mansa Blankholm Hedegaard (1902-1977) var en dansk filminstruktør og forfatter, der under pseudonymet Jan Hein skrev eventyrlige romaner for børn og unge. I løbet af sin forfatterkarriere gjorde han sig særligt bemærket for sin “Kurs”-serie, der består af en række søfartsromaner for børn og unge. For det første bind i denne serie, “Samme kurs” (1952), vandt Hedegaard Nordisk Børnebogskonkurrence i 1952. Herefter fulgte flere bind i serien, og i 1964 blev Hedegaard tildelt Kaptajn H.C. Lundgreens Legat, der gives til forfattere, der øger ungdommens interesse for sølivet.
Jan Heins “Kurs”-serie er en række eventyrlige søfartsromaner fyldt med drama og spænding for børn og unge. Serien foregår i midten af 1800-tallet og følger fire drenge fra Lapland, Finland, Norge og Danmark. De mødes første gang på skibet Aurora og danner et venskab, der fører dem ud på det ene fantastiske eventyr efter det andet på deres rejse rundt omkring i det meste af verden.