Udvalgte digte Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Udvalgte digte af Poul Martin Møller

Poul Martin Møller


Udvalgte digte


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Naar Lyset flammer rødt i dunkle Stue,Og lange Skygger rundt paa Væggen sætter,Fra Ruden flyver ud den arme Flue,Saa højt den sine Silkevinger letter.Den hvirvler sig om Glansen i en Bue,Ret aldrig den det søde Skær forgjetter,Men Farten mod sin lille Sol den retter,Indtil den aander ud i Heden Lue.”Poul Martin Møllers “Udvalgte digte” viser digterens talent i dets fulde udstrækning. Samlingen består både af sonetter, studentersange, episke digte og romancer samt en række fragmenter.
Poul Martin Møller (1794-1838) var en dansk forfatter og filosof. Fra 1816-1819 bestod hans foretrukne skriftlige arbejde i pastiche, satire og parodi. I forbindelse med en længere rejse i Østen (1819-1821) begyndte Møller at skrive digte, og her lagde han fundamentet for nogle større digteriske såvel som filosofiske værker, samt en rejsebeskrivelse. I 1826 blev han lektor ved filosofi ved universitetet i Kristania og i 1831 blev han professor i København.