Frihed Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Frihed af Hans-Jorgen Schanz


Frihed


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Vesten er vild med frihed: ytringsfrihed, valgfrihed, friskoler, frihandel, forsamlingsfrihed og ikke mindst fri sex. Der er frihed overalt – selv reklamerne lover os frihed til at vAere den, vi drommer om. Et af problemerne er, at vi bruger ordet frihed sa meget, at vi nAesten har glemt, hvad det egentlig betyder. Friheden kunne med andre ord trAenge til en god omgang sprogvask, sa vi igen kan skelne de forskellige betydninger af begrebet klart.Hans-Jorgen Schanz patager sig i Frihed at skure mudderet af de vAerste misforstaelser af frihedsbegrebet og rense det, sa vi forstar, hvordan Vestens moderne politiske frihed opstod. Undervejs i fortAellingen mister friheden sin uskyld og sin naturlige sammenhAeng med demokrati, lighed, kristendom, modernitet, frigorelse og liberalisme, som begrebet sa ofte udsmykkes med i dag. Ideen om frihed opstod nemlig et helt andet sted, i et samfund for flere tusinde ar siden, hvor filosoffer og andre meningsdannere med stor selvfolge holdt slaver og undertrykte kvinder og barbarer. Sa nok var antikken bade Vestens og frihedens vugge, men den knirker temmelig fAelt.?Frihed er del af serien ‘TAenkepauser’, der lanceres i samarbejde med DR, Jyllands-Posten, Litteratursiden.dk og bibliotekerne.