Grundtvigs historiefilosofi Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Grundtvigs historiefilosofi af Ole Vind

Bogreolen.dk


Grundtvigs historiefilosofi


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Nikolai Frederik Severin Grundtvig (1783-1872) er en af de mest elskede danske digtere. Grundtvig er særligt kendt som salmedigter, men var desuden teolog, filosof, historiker, præst, titulærbiskop, filolog, politiker og en af grundlæggerne af højskolebevægelsen i Danmark. Ole Vinds bog beskriver de centrale ideer bag Grundtvigs historiefilosofi, hans syn på ånd og frihed, den nationale identitet, udvikling og fremskridt. Bogen trækker særligt tråde tilbage til de tyske oplysningsfilosoffer, primært Fichte og Herder.
Ole Vind er en dansk forfatter og højskoleforstander. Han har blandt andet skrevet en bog om N.F.S. Grundtvigs historiefilosofi og har bidraget med artikler til Højskolebladet.