Vaulundurs Saga Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Vaulundurs Saga af Adam Oehlenschläger

Adam Oehlenschläger


Vaulundurs Saga


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Adam Oehlenschlägers “Vaulundurs saga” er en historie fra den anden side af Polarcirklen, nærmere bestemt Finland. De tre kongesønner Slagfidur, Eigil og Vaulundur finder en guldmine, som gemmer på en særlig skat, der har magisk betydning for det gamle folk. Da de viser deres mor det store guldstykke med en grøn, en blå og en rød sten i, bryder hun ud i gråd. Moren er nemlig spåkone, og denne guldklump har en skæbnesvanger betydning, som kun hun kan afkode.
Adam Oehlenschläger (1779-1850) var en dansk guldalderdigter og skuespilforfatter. Blandt hans vigtigste værker er “Guldhornene”, “Aladdin” og den danske nationalsang, “Der er et yndigt land”. Adam Oehlenschläger anses for at være en af de største danske digtere nogensinde.