Kvartet til tidens ende Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Kvartet til tidens ende af Carsten Müller Nielsen

Carsten Müller Nielsen


Kvartet til tidens ende


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

D. 15. januar 1941 blev den franske komponist Olivier Messiaens værk Quatuor pour la fin du Temps uropført i en lejr for krigsfanger, Stalag VIII A i Görlitz.
Kvartet til tidens ende fortæller historien om værkets undfangelse- med de groteske erfaringer fra blodige krigsskuepladser og mudrede fangelejre som bagtæppe er det forsøget på at finde fx en solsorts tone, der er Messianens vigtigste mål.
En roman om kunsten og kreativiteten som en frelsende kraft og et dybt eksistentielt værk med bl.a. apokalyptisk tematik hentet fra Johannes’ Åbenbaring (10,6), hvor en regnbueklædt engel træder frem over hav og jord og erklærer tidens ophør.