Jægerøens hemmelighed Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Jægerøens hemmelighed af Hilmar Wulff

Hilmar Wulff


Jægerøens hemmelighed


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

De to drenge JГёrn og Per bor pГҐ Lolland, hvor de fГҐr tiden til at gГҐ med alskens eventyr. Der gГҐr sjГ¦ldent sГ¦rligt lang tid, fГёr de to drenge finder pГҐ noget nyt at lave – og det ender som regel ud i spГ¦ndende og dramatiske oplevelser, bГҐde til lands og til havs.”JГ¦gerГёens hemmelighed” er bind 2 i Hilmar Wulffs todelte serie om JГ¦gerdrengene, JГёrn og Per.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv pГҐ rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, fГёr han atter vendte hjem. Under den tyske besГ¦ttelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og mГҐtte i 1943 flygte til Sverige. Det var fГёrst i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt “SГҐdan noget sker faktisk” (1943) og “Arbejdets sang” (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – “Vejen til livet” (1947), “Livets brГёd” (1948) og “ForjГ¦ttelsens dag” (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans stГёrste litterГ¦re bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 Г¦resmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes Г¦respris, i 1952 modtog han NexГёprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
“JГ¦gerdrengene” er bГҐde titlen pГҐ Hilmar Wulffs todelte bГёrnebogsserie og samtidig navnet, som de to drenge Per og JГёrn gГҐr under. Serien fГёlger de to lollandske drenge pГҐ adskillige spГ¦ndende og dramatiske eventyr i bГёgerne “JГ¦gerdrengene” og “JГ¦gerГёens hemmelighed”.