Soldat uden vГҐben: Det frie ords tjener – Bind 4 Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Soldat uden vГҐben: Det frie ords tjener - Bind 4 af Vilhelm Moberg

Bogreolen.dk


Soldat uden vГҐben: Det frie ords tjener – Bind 4


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Hovedpersonen i “Soldat uden vГҐben” hedder Valter StrГ¤ng, men det er i virkeligheden sin egen opvГ¦kst og ungdom, Vilhelm Moberg tager under behandling i denne selvbiografiske roman. Han kommer dog ogsГҐ ind pГҐ mange af tidens vigtigste hГ¦ndelser, personer og debatter og gГёr pГҐ den mГҐde sin fortГ¦lling til en almengyldig beretning om livet i det tidlige 1900-tals Sverige.I fjerde bind, “Det frie ords tjener” fГёlger vi Valter StrГ¤ng gennem de fГёrste ГҐr som journalist fra 1919 til 1921.Vilhelm Moberg (1898-1973) var en svensk forfatter, der i dag er bedst kendt for sin serie om “Udvandrerne”, der blev til i ГҐrene 1949-59. I Vilhelm Mobergs forfatterskab var det ofte den lille mand, der var helten, og historien blev fortrinsvis fremstillet fra folkets perspektiv, hvilket af samme grund gjorde ham til en meget folkekГ¦r forfatter. Han var i Гёvrigt udtalt republikaner og var en af Olof Palmes stГёrste kritikere fra venstreflГёjen. I 1973 tog Vilhelm Moberg sit eget liv som fГёlge af en langvarig depression.