Kampen om København. Magt og demokrati i byens rum 1870-1901 Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Kampen om København. Magt og demokrati i byens rum 1870-1901 af Jens Toftgaard

Jens Toftgaard


Kampen om København. Magt og demokrati i byens rum 1870-1901


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Fra 1870 og frem til århundredeskiftet var Københavns gader skueplads for et vigtigt slag i kampen for demokrati. På grundlovsdag og andre vigtige mærkedage gik Socialdemokratiet, Venstre og Højre på gaden for at erobre København og få deres stemme hørt. Det tog mange år, før man endelig fik tilkæmpet sig retten til frit at forsamles, en hjørnesten i et moderne demokrati.Jens Toftgaard fortæller om kampen om København, hvilke virkemidler demonstranterne tog i brug, og hvad begivenhederne har betydet for det danske demokratis udvikling.
Jens Toftgaard er en dansk forfatter og kulturarvschef hos Odense Bys Museer. Han har en ph.d. i historie fra Syddansk Universitet og har udgivet flere bøger om dansk historie.