Cyrano de Bergerac Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Cyrano de Bergerac af Peter Jerndorff-Jessen

Bogreolen.dk


Cyrano de Bergerac


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Den franske digter Cyrano de Bergerac og hans værker har haft en ejendommelig skæbne. I en kort periode efter hans død blev hans digteriske produktion læst med stor interesse både i Frankrig og i udlandet, så sank den, og dermed digteren selv, hen i forglemmelse, så han med rette blev betegnet som en af det 17. århundredes glemte digtere. Derefter blev han genstand for en legendedannelse, som ellers kun bliver de helt store ånder eller helte til del- men næppe var flittige forskere begyndt at tegne et klarere og sandere billede af ham og hans liv, før denne franske digter og duellant blev ophøjet til en idealiseret og for alvor legendarisk helt i en af teaterhistoriens største succeser.Peter Jerndorff-Jessen tegner i “Cyrano de Bergerac” et portræt af virkelighedens og teaterscenens berømte, franske digter.Peter Jerndorff-Jessen (1900-1993) var forfatter, journalist og oversætter. Han voksede op i et borgerligt hjem på Frederiksberg, men rejste efter studentereksamen til Argentina, hvor han opholdt sig i første halvdel af 1920‘erne. Derefter vendte han hjem til Danmark for at studere engelsk og idræt. Jerndorff-Jessen begyndte at skrive ungdomsjournalistisk i slutningen af 1920‘erne og udgav sine første romaner på Drengebladets Forlag i begyndelsen af 1930‘erne. Han skrev primært bøger med raske, eventyrlystne drenge i hovedrollen, men sent i livet udgav han også en biografi om den franske digter Cyrano de Bergerac, som han havde arbejdet på gennem mange år.