I solen Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

I solen af Guy de Maupassant

Guy de Maupassant


I solen


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

I sommeren 1881 foretog Maupassant en rejse til Algier, hvor han tilbragte syv uger med at rejse rundt. Samtidig skrev han en række kritiske beretninger om forholdene i Algier under det franske kolonistyre til avisen Le Gaulois, som senere blev samlet til “I solen”.Ud over dem indeholder samlingen også tre kortere noveller:En baderejseMarquis de Roseveyres har af sin læge fået det råd at tilbringe en måned ved et kursted – så nogenlunde det meste kedelige, han kan forestille sig. Han beslutter derfor at betale en kvinde for at ledsage sig og spille rollen som hans hustru. Han finder pigen Berthe, som er tyve år, lige er kommet ud fra Konservatoriet, og ganske uerfaren. Men hun spiller rollen perfekt.I BretagnePå en vandretur i Bretagne kommer forfatteren til Carnac og fortæller et par historier fra druidernes dystre hjemland.CreusotByen Creusot var et af industrialiseringens centre i Frankrig- Maupassant giver her et stemningsbillede fra Schneiders jernbaneskinnefabrik: “jernets kongedømme, hvor Hans Majestæt ilden hersker.”