Mangesteds fra Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Mangesteds fra af Thor Lange

Bogreolen.dk


Mangesteds fra


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Mangesteds fra” er en samling stemningsbilleder, hvori forfatter og filolog Thor Lange beskriver fГёlelser, begivnheder og bekendtskaber fra sine mange oplevelser i blandt andet Rusland.SГ¦rligt fremhГ¦ves kollegaen og vennen Peter Axel JГёrgensen, som Thor Lange tilbragte tid sammen med i Moskva i forbindelse med deres arbejde som filologer.
Den danske forfatter Thor Lange (1851-1915) slog sine folder pГҐ det filologiske studium i KГёbenhavn, men var ogsГҐ dybt interesseret i skГёnlitteratur og digtekunsten. Det resulterede i 1872 i hans litterГ¦re debut med et bidrag til bogen “Vers og Prosa fra Yngre Forfattere”. Thor Langes skete under pseudonymet Ebbe Munk og bestod af oversГ¦ttelser af nye og gamle tekster. I 1875 tog han imod et enestГҐende jobtilbud og rejste sammen med tre kolleger til Rusland, hvor han videreuddannede sig for at undervise i klassiske sprog i Moskva. Herefter gik der ikke lang tid, fГёr Lange begyndte at fГҐ udgivet sine egne tekster, og hans udgivelser bestГҐr blandt andet af bГёgerne “En mГҐned i Orienten” (1887), “Gennem farvet glas” (1894) og “Fra Rusland” (1882).