Breve til forældrene 1859-1871 (bind 3) Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Breve til forældrene 1859-1871 (bind 3) af Georg Brandes

Georg Brandes


Breve til forældrene 1859-1871 (bind 3)


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Mellem 1859 og 1871 boede en næsten komplet familien Brandes under samme tag: faderen, moderen, to brødre og moderens ugifte halvsøster. Det er til denne kreds af mennesker litteraturforskeren og -historikeren Georg Brandes stiler sine breve til under rejser i udlandet som primært Italien og Frankrig. Brevene stammer fra tiden, før Georg Brandes revolutionerede den danske akademiske verden og skræmte offentligheden med sine progressive tanker, der senere fik betegnelsen “Det moderne gennembrud”. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Georg Brandes (1842-1927) er den mest indflydelsesrige litteraturkritiker og –teoretiker i dansk litteraturhistorie. Det var netop Georg Brandes, der definerede de litterære genrer realisme og naturalisme op imod Senromantikken, som han så som virkelighedsfjern og præget af tom æstetik. Georg Brandes er den vigtigste teoretiker bag Det moderne gennembrud.