Oberstinden Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Oberstinden af Rosa Liksom

Bogreolen.dk


Oberstinden


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

”Så smukt skrevet at det er ren magi.” – Sofi Oksanen
Én nat – et liv. En gammel kvinde fortæller sin historie i en indre monolog, der vokser til en beskrivelse af en hel tidsalder. Det er historien om en barndom i mellemkrigstidens Finland med en højtelsket far, der opdrager sin datter i heroisk germansk ånd – og med en mor, der tugter hende og lærer hende frygten at kende. Den dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 30 år ældre oberst, et magtmenneske, der er overbevist nazist og på tyskernes side under anden verdenskrig. Oberstinden vænner sig umærkeligt til grusomhed og brutalitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny og sanselig verden bliver til for hende. En roman om magt, om at tage den eller underkaste sig den – som kvinde, som stat.