Med Flyveekspressen. Fortællinger og eventyr Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Med Flyveekspressen. Fortællinger og eventyr af Arthur Christensen

Bogreolen.dk


Med Flyveekspressen. Fortællinger og eventyr


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

I “Med flyverekspressen” følger vi afghaneren Abdollah Djalalabadis på hans første flyrejse. Det moderne Teheran er noget ganske andet end den afghanske dal, Abdollah har levet hele sit liv i, og helt fra starten træder han ved siden af i forhold til beklædning. Meget bedre går det ikke i Kairo, hvor det fine tøj, han købte i Teheran, ikke er acceptabelt. Den fez, han bliver opfordret til at købe her, er til gengæld forbudt i Ankara, som er næste stop på rejsen. Historien fortæller humoristisk og måske lidt vemodigt om forandringerne i Mellemøsten i første halvdel af det tyvende århundrede, og hvor svært det var selv for en indfødt at finde rundt i de nye skikke.
Arthur Christensen (1875-1945) var en dansk forfatter, journalist og professor i iransk filologi. I løbet af sit liv foretog Arthur Christensen flere rejser til den islamiske orient, hvor han studerede kultur, talesprog og folkepsykologi. Mange af Arthur Christensens bøger er blevet oversat til fremmedsprog, og han anses som en af Danmarks største forskere inden for den islamiske orientalisme.