Synspunkter og synsvinkler. Aforismer Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Synspunkter og synsvinkler. Aforismer af Arthur Christensen

Bogreolen.dk


Synspunkter og synsvinkler. Aforismer


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Chauvinisme kalder vi hos de andre det, som hedder patriotisme hos os selv.Don Quixote var en mærkværdig moderne ånd. Han viste sin frihedsbegejstring ved at slippe galejslaverne løs. At gavtyvene først benyttede den genvundne frihed til at bestjæle deres befrier, ligger i tingenes logik.En dogme-dragon er altid rede til at stride mandeligt for ord. Som om der ikke var realiteter nok at slås om.”Arthur Christensen har samlet en række aforismer fra starten af det tyvende århundrede. Mange af synspunkterne, der så elegant gives udtryk for, er mindst lige så relevante i dag som dengang.
Arthur Christensen (1875-1945) var en dansk forfatter, journalist og professor i iransk filologi. I løbet af sit liv foretog Arthur Christensen flere rejser til den islamiske orient, hvor han studerede kultur, talesprog og folkepsykologi. Mange af Arthur Christensens bøger er blevet oversat til fremmedsprog, og han anses som en af Danmarks største forskere inden for den islamiske orientalisme.