Nellikedrengen Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Nellikedrengen af Lars Holmgaard Jørgensen

Bogreolen.dk


Nellikedrengen


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Morfar stak mig en næsten hel pakke Lucky Strike.”Knejten har kærestesorger,” sagde han forklarende og smilede skævt til Tom og To-øre.”Nå, for fanden!” Tom grinede til mig.”Hvem er den heldige?””En tysk skønhed!” svarede min morfar. “Oppe fra flygtningelejren ved Vandrerhjemmet.””Det er der ikke meget fremtid i. Hun bliver sendt hjem til ruinerne syd for grænsen,” mumlede To-øre.”Ja, ud med de sataner!” Tom så fast på mig.”Hvad fanden laver de her? De valgte Hitler og en verdenskrig, og så synes de, at vi skal passe og pleje dem, når hammeren falder over deres egne hoveder! Ud med dem, siger jeg!””Det er ikke nemt for 15-årige Ernst, der kort efter Anden Verdenskrig forelsker sig i den tyske flygtning Iwona. De andre danskere ser hende som fjenden, til trods for at hun kun var et barn, da krigen brød ud. Inden han ved af det, er han involveret i nogle farlige begivenheder, der kun gør det mere kompliceret at vinde Iwonas kærlighed.
Den danske forfatter Lars Holmgaard Jørgensen (f. 1952) fik sin litterære forfatterdebut med bogen “Næste sommer” 1982. Han er oprindeligt uddannet skolelærer, men har efter sin debut udgivet adskillige bøger for både børn og voksne- heriblandt “Ulve i oktober” (1988) og “Af banen!” (1983).