En vendelbodreng fortæller Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

En vendelbodreng fortæller af Niels Anesen

Bogreolen.dk


En vendelbodreng fortæller


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Første del i Niels Anesens (1896 – 1967) store erindringsværk om hans barndom og ungdom på landet i Vendsyssel i begyndelsen af det 20. århundrede.Niels Anesen (1896 – 1967) var en dansk forfatter og digter. Han debuterede i 1929 med digtsamlingen “Poemets magt”. Samme år drog han på en længere rejse til Canada og USA, Mexico, Frankrig, Holland, Belgien og Tyskland. Som søn af en husmand optog almuens levevilkår Niels Anesen meget, og en stor del af hans litterære værker beskæftiger sig med netop med bøndernes hårde liv, hvilket blandt andet kan ses i hans romandebut “Blod og Staal” fra 1931. En anden vigtig inspirationskilde for Niels Anesen var hans udenlandsrejser. I “Manden fra Floden” fra 1953 beskriver han tiden i USA, som stadig sad i ham selv mange år efter.Niels Anesens forfatterskab bar præg af en særlig jordnærhed og omtanke for de menneskeskæbner, han mødte på sin vej.