Til salg og andre fortællinger Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Til salg og andre fortællinger af Guy de Maupassant

Guy de Maupassant


Til salg og andre fortællinger


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

IndholdTil salg Mens han går langs stranden i nærheden af Quimperlé, finder fortælleren et dejligt hus til salg. Han kigger på det, mens husholdersken fortæller historien om, hvorfor det er til salgEn uforsigtighed Det unge ægtepar Henriette og Paul begynder at blive trætte af hinanden. For at sætte lidt krydderi på ægteskabet foreslår Henriette, at han skal tage hende med på en restaurant og behandle hende som en købt kvinde. Men kan ægteskabet nu også holde til det?Gal Efter en respektabel dommers død finder arvingerne en underlig dagbog blandt efterladenskaberne. Den fortæller en alt andet en respektabel historie.Hævnen Den lille marquise de Rennedon fortæller sin veninde, hvordan hun har hævnet sig på sin afskyelige mand.Dåben En gammel læge fortæller om en begivenhed fra Bretagne, hvor han var blevet bedt om at stå fadder til sin gartners nyfødte barn. En iskold januarmorgen begiver man sig til kirken …I kupéen En ung præst følger tre skoledrenge fra deres kostskole til hjemmet i Paris. Undervejs i toget får en ung kvinde i kupeen veer.Så la la På en rejse i provinsen går fortælleren ind i en butik for at købe sig en cigar. Indehaveren er en gammel veninde fra studentertiden, dengang kaldet “Så la la”.Opdaget Henri Sidoine har giftet sig med en englænderinde, charmeret bl.a. af hendes ubehjælpsomme fransk. Desværre har hun så taget sig en sproglærer.Ved sengekanten Grev Sallure lever i et åbent ægteskab, men en dag bliver han pludselig forelsket i sin kone igen. Hun vil godt være med på legen, men kun hvis han betaler hende det samme, som han har spenderet på sine købte kvinder.Hårnålen Fortælleren besøger en franskmand i et selvvalgt eksil i en ikke nærmere bestemt koloni. Under fremvisning af huset bliver han opmærksom på en mærkelig genstand: En hårnål, der indtager hæderspladsen midt på en væg. Den gamle kolonist fortæller dens historie – fortællingen om den kærlighed, der har bestemt hele hans liv.Ensomhed Under en spadseretur i folkemængden på Champs-Elysées inspireres fortællerens ledsager til at udvikle sine tanker om ensomhed.Den lille soldat Hver søndag forlader Jean Kerderen og Luc le Ganidec, to soldater, deres kaserne i Paris og går en tur til landsbyen Bezons, hvor de spiser deres medbragte mad i det grønne. En dag møder de en smuk malkepige, og det får uventet tragiske følger for de to mænds venskab.I sneppetiden Under en sneppejagt fortæller værten Picot, hvordan hans døvstumme hyrde Gargan dræbte sin kone.En landlig retssag Madam Bascule har taget en ung dreng til sig og opdraget ham til sin elsker. Som modydelse har hun overdraget ham skødet på en af sine ejendomme. Nu vil han ikke være med mere, og madammen kræver sin ejendom tilbage. Retten er sat!Dyret i øret Der er fire mænd i diligencen til Havre: Læreren, præsten, bønderne Rabot og Poirot (begge med hustru), Caniveau og Belhomme. Sidstnævnte har noget i øret, og han siger det bevæger sig. Han er på vej til lægen i Havre, men de andre passagerer forsøger i stedet at kurere ham …Hr. Parent Rentieren hr. Parent har fundet sin kone sin bedste vens arme. Da de skilles, tager konen hans elskede søn med sig. Men er George nu også hans søn – eller den andens? Det spørgsmål nager Parent de næste 25 år, indtil han endelig tilfældigt får lejlighed til at tage hævn.Den ubekendte Baron Roger des Annettes søger kærligheden. En dag møder han den i form af en ukendt kvinde på Pont de la Concorde.