Henriette Egedes Dagbog 1832-1833 Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Henriette Egedes Dagbog 1832-1833 af Henriette Egede


Henriette Egedes Dagbog 1832-1833


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Dette er den unge Henriettes beretning om hendes rejse til Grønland og livet ved et udsted i Nordgrønland i 1830´erne. Dagbogen giver et sjældent indblik i en ung, dansk kvindes møde med Grønland, et meget lille udstedssamfund og livet som udstedsbestyrerhustru langt væk fra familien i Danmark. Det er både en personlig beretning og en fortælling om kultur møder, der satte deres spor i både mennesker og sam fund i Grønland. Den foreliggende, transskriberede udgivelse er suppleret med oplysninger om steder, personer og hændelser baseret på en række utrykte kilder fra arkiverne i Nunatta Katersugaasivia Alla gaateqarfialu, Grønlands Nationalmuseum og Arkiv i Nuuk.