Den fangne frue: Af Christina Gyllenstiernas Saga Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Den fangne frue: Af Christina Gyllenstiernas Saga af Børge Janssen

Børge Janssen


Den fangne frue: Af Christina Gyllenstiernas Saga


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Børge Janssen er især kendt for igennem sit forfatterskab at have skrevet et væld af historiske romaner. I “Den fangne frue” fortæller Janssen historien om den heroiske Christina Gyllenstierna, der var gift med den svenske regent Sten Sture den yngre. Efter sin ægtemands død ledte Christina Gyllenstierna svenskerne i kampen mod den danske konge Christian 2.Børge Janssen (1867-1933) var en dansk forfatter, der igennem hele sin opvækst var draget af litteraturen. Allerede som 21-årig fik han sin litterære debut med novellesamlingen “Mulm” i 1888. De efterfølgende år brugte Janssen særligt på at rejse, og han tilbragte blandt andet tid ved Middelhavslandene og i Afrika og Asien. Disse rejser skabte grundlag for bøgerne “Spanske nætter” (1898) og “Fatme” (1900), men det var først senere, at Janssen kom tættere på et egentligt litterært ståsted, og efter udgivelsen af bogen “Jomfruen fra Lucca” i 1904, blev han kendt for sine folkeligt underholdende og kulturhistoriske romaner.