Den lange aften Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Den lange aften af Astrid Ehrencron-Kidde

Bogreolen.dk


Den lange aften


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Begivenhederne i “Den lange aften” udspiller sig over en enkelt aften. Simon Hansteen sidder alene i sin stue en eftermiddag i december. Han kigger skiftevis ud ad vinduet og nyder sin udsigt til kanalen og bådene og livet på gaden, og ind på sin stue, hvor ilden i den åbne hjørneovn spreder et stemningsfuldt og varmt lys. Simon er godt tilfreds med sin tilværelse og nyder den afslappede eftermiddag. Men i løbet af aftenen begynder tankerne at flyve, og mærkelige begivenheder får ham til at undre sig. Hvad er der med den rastløse overbo, og er hans husholderske, Nina, måske slet ikke så uskyldsren, som Simon går og tror?Astrid Ehrencron-Kidde (1871-1960) var en dansk forfatter, der udgav socialrealistiske romaner, ofte med fokus på kvinderollen og kvindens splittelse mellem tradition og selvstændig udfoldelse. Hun fik sin litterære debut med romanen “Æventyr” i 1901. Dette skulle blive et af fire værker med overnaturligt motiv i Ehrencron-Kiddes forfatterskab. Efter at være blevet gift med forfatteren Harald Kidde, i hvis skygge hun måtte tilbringe det meste af sit forfatterliv, begyndte de sammen at rejse, og særligt Sverige gjorde stort indtryk på og påvirkede mange af Ehrencron-Kiddes værker.