Søværnet under den kolde krig Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Søværnet under den kolde krig af Peter Bogason

Peter Bogason


Søværnet under den kolde krig


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Denne ebogs-udgave er en PDF-fil, hvor siderne er samstemmende med den trykte udgave.
Søværnet under den kolde krig gennemgår udviklingen i Søværnets strategi og taktik 1945-1989 i 7 kapitler. Hvert kapitel dækker en historisk periode og analyserer først – på baggrund af udviklingen i NATOs strategi – forhandlingerne mellem forsvarets topledelse og politikerne om forsvarets sammensætning. Dernæst analyseres systematisk udviklingen i teknologi (specielt mht. kampinformation), minevåbnet, planlægningen af større enheder, motortorpedobåde og ubåde, retableringen af kystbefæstningen og udviklingen i infrastrukturen på land. Trusselsbilledet fra øst afdækkes, og Søværnets taktiske planer gennemgås. Bogen er rigt illustreret.