Emil Poulsen. Et kunstnerbillede Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Emil Poulsen. Et kunstnerbillede af Carl Behrens

Bogreolen.dk


Emil Poulsen. Et kunstnerbillede


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Emil Poulsen (1842-1911) var en af de største danske skuespillere i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det tyvende århundrede. Han debuterede på Det kgl. Teater i 1867 i titelrollen til Erasmus Montanus. Det blev starten på en lang karriere inden for teatrets verden som både skuespiller, sceneinstruktør og æstetisk konsulent. Emil Poulsen opnåede desuden æren af at blive både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.Carl Behrens bog om Emil Poulsen er udgivet samme år som den store teatermands død og tegner et varmt portræt af den berømte skuespiller og hans samtid.
Carl Johan Behrens (1867-1946) var en dansk forfatter og journalist, der blandt andet var dansk repræsentant for det svenske tidsskrift Ord och Bild. Carl Behrens var også kendt som en vigtig litteratur- og kulturhistoriker, og han har blandt andet udgivet bøger om de tyske digtere Christian Dietrich Grabbe og Friedrich Hebbel samt den danske skuespiller Emil Poulsen.