Pilgrimmen og andre fortællinger Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Pilgrimmen og andre fortællinger af P. Falk Rønne

P. Falk Rønne


Pilgrimmen og andre fortællinger


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Den fattige svinedreng Søren fra Himmelbjerget kommer på sporet af en forbrydelse, mens fortidens spøgelser indhenter biskoppen fra Børglum, da en pilgrim fra Spanien ankommer i klosteret og er fuld af spørgsmål. Otto og Bernhard er på cykeltur, da de finder en hvid konvolut i skoven, hvor de har slået lejr. Først da Otto midt om natten vågner med hænder om struben, går alvoren op for vennerne… Foran et bagtæppe af Himmelbjerget, Aarhus og Randers over Børglum og Rold Skov tager “Pilgrimmen og andre fortællinger” dig med på en Danmarks-tur i sine spændingshistorier om ungdom, godhed og retfærdighed. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Bag størstedelen af serien “Fortæller fra …” stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940‘erne og 50‘erne.