De danskes øer (bind 1) Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

De danskes øer (bind 1) af Achton Friis

Achton Friis


De danskes øer (bind 1)


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Achton Friis‘ store trebindsværk “De danskes øer” kortlægger hver og én af Danmarks smukke og mangfoldige øer.Første bind omfatter øerne:MejløVejlø KalvBogøVigelsøRomsøVresenBukøFintholmKværnenEkildsøSiø med SkovøThurøKidholmTåsingeSkarøDrejøGræsholmHjelmshovedHjortøOddenMejlholmBirkholmStore EgholmLille EgholmStore SvelmøLille SvelmøBjørnøLyøAvernakøKorshavn ved AvernakøÆrøHalmøLilleøDejrøStrynøAchton Friis (1871-1939) var en dansk kunstmaler, tegner, forfatter og opdagelsesrejsende. Han blev uddannet på Kunstakademiet i København og arbejdede flittigt med både keramik, porcelæn og portrættegning, men det er velsagtens hans bøger om Danmark og hans deltagelse i Danmarks-ekspeditionen til Grønlands Nordøstkyst i 1906-1908 samt hans dokumentation deraf, som han er bedst kendt for. Han har selv været med til at illustrere sine bøger om Danmarks geografi og befolkning og har modtaget “Fortjenstmedaljen i sølv”.