Voksne spørgsmål Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Voksne spørgsmål af Michael Valeur

Michael Valeur


Voksne spørgsmål


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Når de voksne blev fulde stillede de ofte spørgsmål. De lo højt og larmende uanset hvad børnene svarede. ”Ville det ikke være rart med en verden uden krig?” kunne de spørge når isen kom. Senere – når de voksne var fuldere – begyndte de at tage hinanden på røven og kysse ude i haven. Det var rart at slippe for de fester og få lov til at blive hjemme med en babysitter. Men en nat kom Jans forældre tidligt hjem fra festen. Og denne gang er Jans far fuld af spørgsmål til sin søn – spørgsmål som børn ikke burde besvare.
”Dyrk ikke natten” er en samling noveller med en gennemgående jeg-figur. Hver novelle er et nedslag i de små eller store øjeblikke der forandrer alt. Bogens første halvdel koncentrerer sig om barnets måde at se verden på og kampen for at forstå hvad de voksnes verden egentlig går ud på- de voldsomme ægteskaber, hvad der sker om natten når alle sover og begreber som sex og død. Anden halvdel domineres af ungdomsnoveller der kredser om ”dem der snubler undervejs”- trækkerdrenge, narkomaner, de psykisk syge. Både i barndoms og ungdoms novellerne spiller selvmordet en væsentlig rolle, men trods det mørke emnevalg er novellerne holdt i et varmt, tæt sanset og poetisk sprog. Samlet giver ”Dyrk ikke natten” et godt og detaljeret signalement af den tid hvor arbejderklassen byggede huse og flyttede til forstaden uden helt at få identiteten med.