Højt på en gren Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Højt på en gren af H.P. Jacobsen

Bogreolen.dk


Højt på en gren


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

‘Højt på en gren‘ handler om, hvad der i løbet af en enkelt måned kan tilstøde agtede borgere i en dansk provinsby af middelstørrelse. Muligvis vil man finde, at bogen i virkeligheden er knap så harmløs, som den uhøjtidelige og underholdende form antyder. En og anden læser undgår måske ikke det lille chok, som følger med, når man uforvarende kommer til at se ind ad sine egne vinduer og får øje på noget, der burde være helt anderledes. Men samme læser kan til gengæld trøste sig med forfatterens broderlige medfølelse. Uden ondsind og skadefryd, men ikke uden lune og underfundighed beretter H.P. Jacobsen om det skæbnens baghold, selv bymatadorer kan falde i.Spænding og dramatiske optrin mangler ej heller i denne bog, alene historien om borgmester Gertsens to hemmeligheder kunne være handling nok- Men alle bogens andre fremtrædende personer oplever lige så meget i lige så kort tid som borgmesteren.
H.P. Jacobsen, Hans Peter Jacobsen, 1892-1973, dansk forfatter- far til forfatteren Cecil Bødker. Den ganske velskrivende og roste H.P. Jacobsen står for ca. 15 bøger, hvoraf flere er kriminalromaner, således Mysteriet Anderson (1940), Hamar-Mysteriet (1944) og Det gådefulde Hus (1958).