Jammers minde Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Jammers minde af Leonora Christina Ulfeldt

Bogreolen.dk


Jammers minde


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Jammers minde fortæller historien om kongedatteren Leonora Cristina Ulfeldt, der foranlediget af en mistanke om forræderi, tages til fange i England og efterfølgende spærres inde i Blåtårn i København i næsten 22 år (perioden 1663-1685). Jammers minde er Leonora Christinas egen beretning om de oplevelser, som fulgte hende i de mange år. Hun præsenterer læseren for indgående personskildringer af de mennesker, der omgiver hende, mens hun sidder fængslet, og leverer herigennem et indblik i den generelle menneskeforståelse på dette tidspunkt, samt i europæiske storpolitik.
Hans Peter Jensen har her opdateret retskrivning og sproget til moderne dansk, uden dog at fravige den originale udgave væsentlig.