Samlede digtninge Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Samlede digtninge af H.v. Kaalund

H.v. Kaalund


Samlede digtninge


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

H.V. Kaalunds “Samlede digtninge” viser tydeligt, hvor alsidig den store danske digter egentlig var. Hans evne til at bruge naturen og de skiftende årstider som metaforer er ubetvivlelig, ligesom hans kærlighedsdigte er lige så rørende i dag, som de var på hans egen tid. I samlingen finder man også smukke digte til andre store danske kunstnere, heriblandt Adam Oehlenschläger og Bertel Thorvaldsen.
H.V. Kaalund (1818-1885) var en dansk digter, der som 15-årig kom i billedhuggeren H.E. Freunds atelier for at lære af den store mester. Senere kom han på Kunstakademiet, men efterhånden viste det sig, at hans sande talent lå i det skrevne ord. Han debuterede som forfatter i 1858 med digtsamlingen “Et forår”, som blev den første i en lang række smukke digtsamlinger, skuespil og fabler.