Niels Ebbesen Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Niels Ebbesen af Erik Volmer Jensen

Erik Volmer Jensen


Niels Ebbesen


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Niels Ebbesen” er historien om den lavadelige mand af samme navns liv og gerning. Niels Ebbesen levede i starten af 1300-tallet, hvor et kongeløst Danmark var blevet pantsat til forskellige grever. Han blev kendt for drabet på den kullede greve, Gerhard 3., i 1340.Pludselig gik Ebbesen fra at være lavadelig til at blive en nationalhelt, for mordet tændte en ild i danskernes bryst og blev et signal til oprør imod de tyske pantbesiddere.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Den danske forfatter Erik Volmer Jensen (1912-1993) fik sin litterære bogdebut i 1941 med værket “I junglens dyb”, der blev udgivet under pseudonymet Martin South. Han udgav herefter et væld af spændende bøger, der ofte er hensat til fjerne egne og tider. Erik Volmer Jensen har blandt andet udgivet titlerne “Den sorte død” (1943), “Det blodige kup” (1943) og “Det lyner over Kattegat” (1942). Flere af bøgerne blev udgivet under forskellige pseudonymer.