Transcendental historie. Overvejelser angående den menneskelige erkendelse Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Transcendental historie. Overvejelser angående den menneskelige erkendelse af Søren Gosvig Olesen

Bogreolen.dk


Transcendental historie. Overvejelser angående den menneskelige erkendelse


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Nærværende afhandling rummer to hinanden supplerende bestræbelser, nemlig at udarbejde et begreb og at forsvare en tese. Begrebet, som udarbejdes, er begrebet om historisk tid. Tesen, som forsvares, er at den menneskelige erkendelses transcendentale betingelse er historien. Såvel begreb som tese placerer afhandlingen i den filosofiske genre, der i traditionen kendes som transcendentalfilosofisk.”Søren Gosvig Olesen filosofiske afhandling er opdelt i syv kapitler:Foreløbigt begreb om historieEt filosofisk begreb om historieDen transcendentale logik som projektNødvendig sandhedTautologienSandhedens inkarnationTeknik og historie
Søren Gosvig Olesen (f. 1956) er kandidat i filosofihistorie fra Sorbonne og har sidenhen blandt andet undervist på Københavns Universitet og været forskningsbibliotekar ved Det kongelige Bibliotek. Søren Gosvig Olesen står bag flere bøger om blandt andet filosofi og har desuden oversat værker af Foucault og Heidegger.