Knælerens sommer Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Knælerens sommer af Lis Vibeke Kristensen

Lis Vibeke Kristensen


Knælerens sommer


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Lis Vibeke Kristensens noveller handler om kГ¦rlighed. Parforhold og samliv spiller en rolle, men fГёrst og fremmest drejer det sig om noget, man kunne kalde for lidenskab. Ikke sГҐ meget den pludseligt opstГҐede, mere den voldsomme reaktion pГҐ oplevelsen af at miste den, vi allerhelst ville beholde, eller aldrig at fГҐ den, som vi syntes vi egentlig fortjente.Den forsmГҐede Г¦gtefГ¦lle, kГ¦reste eller ven, som gГҐr grassat. Pubertetspigen, der leger med voksen ild og brГ¦nder sig uigenkaldeligt. Karrierekvinden, der tror, hun bruger sin grГ¦ske ferieelsker, men mГёder sig selv. Eller et helt andet sted: Den gamle kvinde, der tvangsflyttes ud af sine forГ¦ldres hjem og fГҐr et mГ¦rkeligt forhold til sine flyttemГ¦nd.Fra den overvГ¦ldende passion til den fjerne liderlighed. Fra den morderiske impuls til den grГҐ resignation. PГҐ disse betingelser folder fГёlelser sig ud i dag. Lis Vibeke Kristensen planter sine nГҐle pГҐ landkortet med prГ¦cision….Det er ikke en halvfjerdser oprГёrsbog om bГёdler og ofre, men en halvfemser indsigtsbog om mennesker. Lis Vibeke Kristensens sГ¦rlige styrke er hendes kombination af psykologi og hverdagsdetaljer. Personerne handler overbevisende, og de bevГ¦ger sig i omgivelser, der er prГ¦cist skitseret gennem enkelte, centrale detaljer.Pil DahlerupInformation…Hun er ingen nervГёs debutant, der trГ¦der ind i en forsigtig birolle, men hun tager straks rummet i besiddelse i otte fortГ¦llinger om kvindeskГ¦bner. De fleste med besk besked om illusionens styrt, og alle skrevet med en indlevelse, som ved siden af deres notoriske spГ¦nding gГёr dem til fine studier i kvindelig psyke.Hans AndersenJyllands-Posten…i et glidende, syngende, arabeskagtigt sprog, der trГ¦kker lГ¦seren med ind i den labyrint af modstridende fГёlelser, fortrГ¦ngninger og forskydninger, der er ethvert menneskes sind. En suverГ¦n novelle, flertydig, frygtindgydende…Det er bare godt.Camilla ChristensenГ…rhus Stiftstidende
Den danske forfatter Lis Vibeke Kristensen er oprindeligt uddannet dramaturg og har mange ГҐrs erfaring inden for teaterverdenen i Danmark og Sverige som bГҐde sceneinstruktГёr, teaterchef og dramaturg. Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983 med digtsamlingen “Jeg har tГ¦nkt pГҐ dig” og har siden udgivet en lang rГ¦kke skГёnlitterГ¦re bГёger til bГҐde bГёrn og voksne. Hun har modtaget Harald Kidde-prisen for sit forfatterskab, ligesom hun har fГҐet et stort antal arbejdslegater fra Statens Kunstfond.