Husvåbenet Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Husvåbenet af Nadine Gordimer

Nadine Gordimer


Husvåbenet


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Da Claudia og Haralds søn Duncan erklærer sig skyldig i mordet på sin ven, bryder hele deres verdensbillede sammen. De har altid været imod apartheid, men har aldrig oplevet den magtesløshed, de sorte i årevis har følt over for retssystemet. De hyrer den bedste advokat, som kan købes for penge, og nu ligger både deres søn og deres eget liv i hænderne på en sort mand.Forældrene længes efter en forklaring på, hvad der har fået deres søn til at smadre både deres og sin egen tilværelse, men Duncan enten kan eller vil ikke huske de nærmere omstændigheder omkring mordet, kun at det blev udført med den pistol, der altid lå frit fremme i hans kollektiv.
Den sydafrikanske forfatter Nadine Gordimer (1923-2014) debuterede i 1938 med en novelle, der blev udgivet i Johannesburg Magazine. Sidenhen udgav hun en lang række romaner, hvoraf mange handlede om social og politisk uretfærdighed i Sydafrika under apartheidstyret. Nadine Gordimer var kendt for sin aktive deltagelse i bekæmpelsen af apartheid og vandt i 1991 Nobelprisen i litteratur.