Kejseren af Læsø Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Kejseren af Læsø af Børge Janssen

Børge Janssen


Kejseren af Læsø


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

For mange år siden boede den rødhårede dreng Jørgen Hals på Læsø. Han blev drillet noget så frygteligt for sit røde hår, og en dag fik han nok af drillerierne. Han stod på stranden, kiggede ud over havet og fik en blændende idé – han kunne bare tage sin lille båd og sejle væk. Så det gjorde han, og det blev starten på Jørgens spændende eventyr. Et eventyr om kejseren på Læsø.
Børge Janssen (1867-1933) var en dansk forfatter, der igennem hele sin opvækst var draget af litteraturen. Allerede som 21-årig fik han sin litterære debut med novellesamlingen “Mulm” i 1888. De efterfølgende år brugte Janssen særligt på at rejse, og han tilbragte blandt andet tid ved Middelhavslandene og i Afrika og Asien. Disse rejser skabte grundlag for bøgerne “Spanske nætter” (1898) og “Fatme” (1900), men det var først senere, at Janssen kom tættere på et egentligt litterært ståsted, og efter udgivelsen af bogen “Jomfruen fra Lucca” i 1904, blev han kendt for sine folkeligt underholdende og kulturhistoriske romaner.