Kæresterier i Vestjylland Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Kæresterier i Vestjylland af Steen Steensen Blicher

Steen Steensen Blicher


Kæresterier i Vestjylland


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

Et regiment af unge, gifteklare mænd marcherer mod havnen, mens byens piger betragter dem længselsfuldt fra vinduerne. Hver og én er de opslugt af umiddelbare forelskelser, så stærke at de næsten gør ondt. Men da muligheden for at komme nærmere byder sig, er kærligheden svær at forløse, og da først kroppene begynder at aldres, bliver det ikke lettere for de arme pigesind at indfange en værdig ægtefælle.
Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.