Skibets kavalkade. Fra damp- til atomdrevne skibe Hent Pdf gratis [ePUB/MOBI]

Skibets kavalkade. Fra damp- til atomdrevne skibe af E. J. Saabye

E. J. Saabye


Skibets kavalkade. Fra damp- til atomdrevne skibe


Sprog: Dansk
Pris: GRATIS

Hent | Læse bøger

“Det er karakteristisk, at de fleste større skibe i de første 60-70 år af ‘maskinalderen’ enten var sejlskibe med dampmaskine eller dampskibe med sejlføring. Det tog 2-3 generationer at erkende, at ‘de stolte svaners’ tid var forbi. Måske har omstillingen været vanskeligst for personellet i orlogsflåderne, der altid har været stærkt præget af traditionerne.”Søofficer E.J. Saabye fortæller om skibenes historie, fra man i anden halvdel af 1800-tallet begyndte at erstatte de stolte traditionelle sejlskibe med dampdrevne skibe. Overgangen var ikke lige nem for sømændene, og da de atomdrevne skibe begyndte at gøre deres indtog blev det ikke nemmere. Bogen fortsætter, hvor første bind i “Skibets kavalkade”, “Sejlskibe gennem tiden”, slap.
E.J. Saabye var en dansk kontreadmiral i søværnet og forfatter. Han har udgivet en lang række bøger om sejlads og livet i det danske søværn. E.J. Saabye tjente i søværnet i 48 år og var blandt andet til stede den skæbnesvangre 9. april 1940, hvor Danmark blev besat af Tyskland.